Доїльні апарати для корів: як купити, який краще і в чому особливість?

Хороший доїльний апарат для корів — який вій? І чи можна в Україні знайти дешеві доїльні апарати для корів? Ми поставили ці питання менеджерам інтернет-магазину Damilk. У цій статті розповідаємо, що вони нам розповіли.

Чим відрізняється доїльний апарат для корів?

Для початку вам потрібно зрозуміти, чим моделі для корів відрізняються від доїлок для дрібної рогатої худоби. Це допоможе вам не помилитися у виборі, і не переплачувати.

Перша відмінність — наявність колектора в молочній лінії. Корови дають більше продукту, якщо порівнювати з козами і вівцями. Молоко з різних сосків треба змішувати і поступово перенаправляти в молочний рукав. Для цього і використовують стандартний або збільшений колектори Майга.

Друга особливість доїльних апаратів для корів — для них не використовують послідовну систему доїння. Її аналогом, яка вважається більш ефективною, ніж синхронне доїння, вважається попарно система. Щоб ввести її на фермі, треба купити доїльний апарат для корів з регульованим пульсатором.

Відрізняється сама конструкція доїльного павука. Ця частина молочної лінії складається з чотирьох доїльних стаканів, чотирьох дійкових гум, патрубків, шлангів та колектора. Якщо для кіз використовують виключно силіконову дійкову гуму, то з коровами простіше — можна використовувати більш дешевий каучук.

Дешеві доїльні апарати для корів: українські виробники

Найдешевші доїльні апарати для корів в Україні — Імпульс, Велес і Доярочка. Однак, їх продуктивність досить низька. Ці моделі підійдуть вам, якщо ваше поголів’я обмежується 4-5 тваринами. Якщо тварин більше, то знадобляться інші вітчизняні мехдойки: Damilk або Буренка. Однак, вони все одно дешевше імпортних доілок.

Ми рекомендуємо купити доїльний апарат для корів Damilk: АІД-1, АІД-2, АІД-3, УІД-10 або АІД-10. Найпопулярніші зараз новий «десятий» АІД, але його варто купити в одному випадку — якщо у вас більше 20 корів в господарстві.

Де купити кращий доїльний апарат для корів?

Подивіться ціни доїльних апаратів для корів на сайті інтернет-магазину Damilk. Вони тут нижче, ніж у перекупників, адже тут ви безпосередньо купуєте товар у компанії-виробника. На сайті ви знайдете все моделі в різних комплектаціях: «ЄВРО», «Коза», «Комбі», «Стандарт», «Нержавійка» та інші.

Посилки доставляють по всій Україні: і в великі міста, і невеликі селища. Доставкою товарів займається Нова Пошта. З Новою Поштою ви можете скористатися послугами кур’єрської доставки і накладеного платежу.