Замовлення повірки лічильників у Харкові у Службі повірки

Повірку лічильників водопостачання слід виконувати залежно від міжповірочного інтервалу, який вказується на конкретних моделях приладів. Громадянам рекомендується звертатись до професіоналів, які виконають повірку на місці або у спеціальній лабораторії. Служба повірки у Харкові здійснює повірку обладнання будь-яких типів.

Необхідність періодичної повірки

Згідно із законодавством, всі прилади для фіксації витрат холодної та гарячої води повинні проходити повірку кожні 4 роки. Така вимога стосується лічильників у квартирах, приватних будинках та колодязях. Періодична повірка необхідна для стабільного функціонування приладів, своєчасне виявлення неполадок та поломок, які можна оперативно виправити, забезпечити коректну та безперебійну фіксацію показників.

Варіанти повірки: на місці у замовника або вивіз у лабораторії

Спеціалісти Служби у Харкові проводять процедуру вдома у замовника без демонтажу приладу – це зручно, швидко та недорого. Повірка приладів виконується на місці експлуатації приладу без демонтажу та порушення пломби.

Повірка лічильників води в Харкові виконується спеціалістами служби, які з необхідним обладнанням, компанія має відповідну ліцензію на виконання робіт. Результати лабораторії приймаються компаніями, що забезпечують послуги водопостачання.

Повірка проводиться за допомогою запатентованої установки АС-П без демонтажу таким чином:

  • майстер підключає прилад до водопровідного крана, а на лічильнику закріплює камеру, що фіксує процес вимірювання
  • установка має блок пам’яті, де зберігаються попередньо зашифровані результати
  • підписується акт виконаних робіт, замовнику надається квитанція на оплату послуг, оплатити необхідно на протязі 2-3 днів
  • закодовані дані передаються у метрологічний відділ для розшифрування та встановлення придатності лічильника для використання
  • передача замовнику свідоцтва про повірку (або довідки про непридатність) на протязі 7-9 робочих днів після оплати

Результати повірки доступні і в електронному вигляді. Вона викладаються на сайті за 3-4 дні. Якщо прилад визнається непридатним для використання, необхідно виконати заміну на новий.

У випадку неможливості виконання повірки на місці необхідно демонтувати лічильники та відвезти їх до лабораторії для виконання повірки за допомогою спеціального обладнання. Така процедура виконується, коли немає централізованого водопостачання, сантехніка відсутня або несправна, порушена пломба або тиск у системі нестабільний.

Чому варто вибрати повірку на місці

Громадянам варто обрати у більшості випадків повірку вимірювального приладу на місці, оскільки це не потребує значних витрат, а сама процедура виконується швидко та без значних зусиль. Замовникам необхідно лише замовити візит спеціаліста, який прийде у зручний час з обладнанням та виконає всі процедури.

Демонтаж та вивіз приладу у лабораторію слід обирати, тільки якщо повірка на місці неможлива. Оскільки така процедура потребує значних затрат часу на поїздки у лабораторію та оформлення документації.

Як замовити послуги на сайті

Звертаючись до спеціалістів, громадяни отримують професійні послуги та грамотно оформлені документи. Для замовлення послуг необхідно зв’язатись з менеджерами по телефону або заповнити форму запиту на сайті. Менеджер уточнює деталі, узгоджує день та час візиту спеціаліста для повірки лічильників.