Нафта дешевшає після зростання цін до максимумів з жовтня

Ціни на нафту знижуються у понеділок, 8 квітня, після завершення минулого тижня на максимумах із жовтня 2023 року.

Червневі ф’ючерси на Brent зранку 8 квітня дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $1,26 (1,38%), до $89,91 за барель. У п’ятницю Brent здорожчала на $0,52 (0,6%), до $91,17 за барель.

Травневі ф’ючерси на WTI вранці у понеділок дешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $1,15 (1,32%), до $85,76 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,32 (0,4%), до $86,91 за барель.

Зауважується, що минулого тижня Brent здорожчала на 4,8%, WTI – на 4,5%.

Трейдери продовжують стежити за геополітичними новинами, зокрема погрозами Ірану відповісти Ізраїлю на удар по іранському консульству в Дамаску. Попри санкції, Іран є третім за величиною виробником нафти в ОПЕК, зазначає Market atch.

Армія оборони Ізраїлю у ніч на неділю, 7 квітня, відвела всі підрозділи з півдня сектору Газа, повідомила The Jerusalem Post. За даними газети, на цю мить на місці залишилася тільки одна ізраїльська армійська бригада, завданням якої є забезпечення безпеки коридору, що пов’язує південь Ізраїлю з узбережжям сектора Газа.

«Така поступка, як виведення військ із Гази, жодним чином не є приводом скидати з рахунків загрозу більш прямого конфлікту Ізраїлю з Іраном, – зазначає аналітик Mizuho Bank у Сингапурі Вішну Варатан. – Волатильність нафтових цін зберігається, і це головним чином пов’язано з геополітикою».

Ціни на нафту Brent і WTI завершили березень та І квартал 2024 року впевненим зростанням.

Наприкінці березня ціни на нафту опустилися на даних Американського інституту нафти (API), що показали суттєве зростання запасів у США.