Французький мільярдер збирається об’єднати Volia і Lifecell

Компанія NJJ Holding французького мільярдера Ксав’є Ніеля, який купує Датагруп-Volia і збирається купити Lifecell, планує об’єднати їх в одну компанію.

Про це йдеться у спільному релізі NJJ Holding Ніеля та власника Датагруп-Volia Horizon Capital.

Зараз 96,13% акцій Датагруп-Volia у власності фонду, що управляється американською приватною інвестиційною компанією Horizon Capital під керівництвом Олени Кошарної, решта 3,87% належить генеральному директору Датагруп-Volia Михайлу Шелембі.

NJJ уже отримала дозвіл Антимонопольного комітету на придбання Датагруп-Volia.

«Після закриття угоди консорціум, яким керує NJJ, має намір об’єднати Датагруп-Volia та Lifecell, третім за величиною   оператором мобільного зв’язку в країні, що найшвидше зростає. Злиття відбудеться після отримання регуляторного схвалення, що призведе до 100% володіння цими активами», – йдеться в повідомленні.

Компанія «Датагруп-Volia» є одним із лідерів телекомунікаційної галузі України. У червні 2021 року Датагруп придбала 100% українського провайдера послуг платного телебачення та кабельного швидкісного інтернет-доступу групи компаній Volia.

Компанія також активно розвиває напрям хмарних сервісів – датацентр Volia надає в користування хмарні та фізичні сервери, пропонує розміщення, colocation-серверів клієнтів, хмарну інфраструктуру IaaS та великий перелік супутніх сервісів. Компанія є постачальником послуг для розміщення понад 3000 серверів.

Нинішні акціонери Датагруп-Volia збираються зберегти міноритарну частку в об’єднаній компанії. Шелемба очолить її, а голова наглядової ради Датагруп-Volia П’єр Данон очолить її наглядову раду.

Об’єднана компанія надаватиме послуги мобільного зв’язку понад 10 млн українців, а її фіксована мережа охоплюватиме понад 4 млн домогосподарств у всій країні. Клієнти Датагруп-Volia-Lifecell зможуть отримувати «потрійний пакет послуг»: мобільний зв’язок, інтернет, телебачення.

«Наша історична угода стане сигналом для інших про те, що настав час інвестувати в Україну для того, щоб підтримати відновлення країни та реалізувати її потенціал», – сказав, коментуючи угоду, Ксав’є Ніель, засновник NJJ Holding.

NJJ Holding – це приватна інвестиційна компанія Ксав’є Ніеля. Він є власником оператора зв’язку Iliad, заснованого в 2002 році, який працює у Франції, Італії та Польщі. У цілому Ксав’є Ніель має інвестиції у сфері телекомунікацій у понад 20 країнах світу, надаючи мобільні послуги для понад сотні мільйонів абонентів.

Turkcell оголосив про продаж свого українського бізнесу, зокрема lifecell, наприкінці 2023 року. Договір із NJJ Capital було підписано 29 грудня.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет у четвер, 7 березня, почав розгляд справ про концентрацію у вигляді набуття компанією DVL Telecom контролю над українськими компаніями Лайфселл, Глобал Білг та Укртауер.

Раніше ми писали, що інвестиційна компанія Freya Investissemen, що належить французькому мільярдеру Ксав’є Ньелю, уклала угоду зі шведською Kinnevik про купівлю частки у телекомунікаційній компанії Tele2 AB.

Також нагадаємо, що французька компанія DVL Telecom із групи NJJ передала Антимонопольному комітету (АМКУ) повторну заявку на придбання контрольної частки ТОВ «Лайфселл».