Перед адміністрацією школи завжди стоїть це питання

Перед адміністрацією школи завжди стоїть питання подання великої кількості інформації учням та їхнім батькам. Тому жодний заклад освіти не може обійтися без стендової продукції. Стенди для школи мають різне призначення: одні містять розклад, інші – інформацію стосовно ЗНО, треті мають відношення до техніки безпеки та цивільного захисту. А ще є предметні стенди, якими оздоблюють відповідні кабінети. Наприклад, набір стендів для початкових класів – обов’язкова вимога за реформою НУШ.

Почнемо з початку. Фойє школи

Можна сказати, що школа починається саме з фойє: тут перед початком навчання збираються учні, тут батьки чекають дітей після уроків. Тому для їх оздоблення ми пропонуємо розмістити не лише розклад уроків для всіх класів, а й іншу важливу інформацію. Доречним у вестибюлі будуть інформаційні стенди про історію школи, міста, області. Поруч можна розмістити відомості про видатних людей, які навчалися у Вашій школі. Не зайвим буде стенд, в якому можна визначити сьогоднішню гордість школи: учнів з визначними здобутками в навчанні та спорті, учасників олімпіад та конкурсів, членів волонтерських рухів та благодійних фондів, творчі колективи школи. Як правило, в фойє розміщують стенди, присвячені сумним сторінкам нашої новітньої історії: Революції Гідності, Небесній сотні, героям АТО.

Не менш важливою є інформація стосовно навчання та підготовки до іспитів. Ці стенди потребують розміщення великої інформації, тому доречно використовувати не лише звичні стенди з кишенями, а й перекидні стенди-книжки. Це дозволить надати значно більше інформації на меншій площі. Перевагою таких систем є те, що інформацію в них можна легко оновлювати.

Стенди для школи

Наступним в списку на розміщення в коридорах школи є стенди з охорони праці, цивільного захисту, охорони життєдіяльності, першої допомоги. Ці стенди поєднує турбота про здоров’я та життя учнів та педагогічного колективу.

Зрозуміло, що не лише фойє та вестибюлі потребують оздоблення. В кожну школу потрібно замовити набір стендів для початкових класів з розрахунку за кількістю цих початкових класів. Сьогодні Нова Українська Школа охоплює лише початкову ланку. Але за пару років разом з учнями вона перейде в середню школу. Варто починати готуватися вже зараз, тому потребують уваги предметні кабінети: географії та біології, математики та фізики, хімії та історії. Зрозуміло, що тут має бути індивідуальний підхід. Але в будь-якому випадку це має бути підхід комплексний та водночас індивідуальний. Адже немає схожих шкіл.

Джерело: https://stendall.com/