Осушувач повітря – що потрібно знати при покупці

Сьогодні в багатьох квартирах показник вологості підвищений. Це може привести до маси проблем. Зайва волога може бути шкідливою та навіть небезпечною. Вона активно сприяє появі цвілі, псування оздоблювальних покриттів та меблів. В такому випадку неможливо обійтися без спеціального приладу, який подсушує повітря – вологопоглинача. Як же вибрати таке обладнання?

Картинки по запросу влажность в квартире

Принцип роботи та потужність

Сьогодні всі осушувачі діляться на три різновиди:

  • адсорбційні;
  • функціонуючі за рахунок асиміляції;
  • що працюють на конденсації.

Найкращим варіантом для застосування в житловому будинку є збірники конденсату.

Потужність пристрою може варіюватися. Чим вищий цей показник, тим швидше вологість в квартирі прийде в норму. Для приміщення, площа якого становить приблизно 40 м2 , достатньо обладнання з потужністю в 400-500 Вт.

При покупці слід звернути увагу і на обсяг резервуара з водою. Адже будь-який осушувач потребує вологи для функціонування. Як правило, більшість агрегатів оснащено ємністю в 8-10 л. Чим резервуар більший, тим рідше доведеться міняти в ньому воду.

Похожее изображение

Функції та додаткові можливості

Сьогодні купити осушувач повітря можна з наявністю різноманітних функцій. Більшість виробів відрізняється прийнятною вартістю, тому можна вибрати найбільш оптимальний варіант саме для своєї квартири. Як правило, агрегати оснащені датчиками вологості та температурного режиму. Це дозволяє обладнанню самостійно контролювати робочий процес та включатися при підвищенні в повітрі вмісту вологи.

Сучасні осушувачі можуть похвалитися низьким енергоспоживанням. Резервуари з водою у деяких моделей оснащуються спеціальними світловими індикаторами. Коли користувач наповнить ємність, лампочка сповістить його про завершення процесу.

Деякі моделі швидко справляються не тільки з сушінням повітря, але й білизни. Крім того, вони можуть бути оснащені LED-дисплеєм. На ньому вказуються всі параметри вологості в квартирі. За допомогою інформаційного екрану можна налаштувати оптимальний рівень для вашого будинку.

Похожее изображение

Багато моделей доповнюються роликами або коліщатами, а також зручними ручками, що допомагають в транспортуванні обладнання. Це дозволяє швидко та без проблем перемістити прилад у потрібну кімнату.
При виборі осушувача потрібно звернути увагу і на його показники шумності.

P.S. Нерідко дешеві прилади можуть працювати занадто голосно. Тому перед покупкою потрібно уточнити у продавця, чи має обладнання шумоізоляцію.