Основні види та особливості екологічної документації промислових підприємств

Діяльність кожного промислового підприємства так чи інакше пов’язана із забрудненням навколишнього середовища. Для якісного виконання виробничих завдань, необхідно мати екологічну документацію, яка регламентує норми викидів речовин, що негативно впливають на природу та здоров’я людей, правила утилізації відходів, установлює правила подачі води та відведення каналізаційних стоків. Щоб замовити екологічну документацію, варто скористатись послугами спеціалізованої компанії. Професійна фірма гарантує своєчасне виконання замовлення та дотримання всіх існуючих правил і норм.

Особливості розробки та одержання екологічної документації

Дотримання норм екологічної безпеки – це основне завдання суб’єктів господарської діяльності. Відсутність спеціальної документації, де встановлені правила застосування виробничих технологій, вважається порушенням державного законодавства. Воно тягне за собою штрафи з боку контролюючих органів. Не виключена і зупинка роботи підприємства, що приводить до значних фінансових втрат.
Використання послуг спеціалізованої компанії по оформленню екодокументації дозволяє економити час на відвідування різних дозвільних інстанцій. Замовникам гарантується дотримання строків виконання заявки. Вони одержують максимально правильні розрахунки, що свідчать про можливі викиди забруднюючих речовин в атмосферу. Професійні спеціалісти в процесі підготовки документів, одержують дозволи на водопостачання та водовідведення, займаються розробкою реєстрових карток різних інфраструктурних об’єктів, методів обробки та утилізації промислових відходів.

Основні види екологічної документації

Керівникам промислових підприємств доводиться працювати з різними видами екологічної документації:

  • контрольно-ревізійні
  • нормативні
  • фінансові
  • обліково-статистичні

До першої групи належать ділові папери, які стосуються проведення перевірок по природоохоронній діяльності підприємства. Це можуть бути акти, протоколи чи приписи уповноважених служб. В нормативних документах містяться розрахунки допустимих викидів а атмосферу відходів виробництва, правила зберігання відходів та дозволи на їх вивезення. Фінансова документація пов’язана із внесенням оплати за користування природними ресурсами. Замовляйте послуги по виготовленню екологічної документації на офіційному сайті сервісної компанії, скориставшись спеціальною формою.