Cтружкопилесоси: цільове призначення.

Головним призначенням стружкопилесосів є прибирання з робочих станкових зон різних відходів і деревного пилу. Такі пристрої також можна використовувати для чищення стін і підлоги на виробництвах, складах і заводах.

Для чого ж так важливо попередньо усувати виробничі відходи? В процесі деревообробки виникають різні відходи, такі як тирса, стружка, деревний пил та інші. Накопичення цих забруднень порушує налагоджений процес обробки дерева, може спровокувати вихід робітничих верстатів з ладу, псує інструменти. Також деревина характеризуються підвищеною пожежо- і вибухонебезпечністю. Коли фабричні верстати функціонують, то є ризик утворення іскри. Це може призвести до займання тирси і стружки, або ж підірвати зважений в повітрі сухий деревний пил.

СтружкопилососиДо того ж, санітарні стандарти забороняють потрапляння деревних відходів в робочі приміщення, оскільки мають безпосередній вплив на самопочуття і стан здоров’я працівників. При вдиханні сухого пилу у людини виникають неприємні відчуття і навіть може виникнути захворювання легенів різного характеру.

Через всі вищеперераховані причини дуже важливо забезпечити деревообробне підприємство надійними і високоякісними стружкопилесосами.

Переваги експлуатації.

Стружкопилесоси в порівнянні з пневмотранспортними і аспіраційними комплексами є менш громіздкими і більш економічними.

Дані агрегати відрізняються безліччю достоїнств:

  • Завдяки спеціальним високоякісним фільтрам забезпечується високий рівень очищення повітряних мас в робочих зонах.
  • Знижуються витрати на нагрівання повітря в робочих приміщеннях взимку і підвищується економія на електроенергію за рахунок використання малопотужних двигунів.
  • Постійно зберігаються очищені повітряні потоки в будівлях.
  • Техніка проста в експлуатації і установці.
  • Одночасно можна підключати до декількох верстатів без застосування спеціального обладнання.
  • Технічне обслуговування не вимагає особливих навичок і додаткових інструментів.
  • Довгий термін служби.

Контейнерний стружкопилосос В5-2КПрофесійні агрегати часто можна побачити разом зі спеціальними гофрованими шлангами з поліуретану або ПВХ. Передбачені збірники-мішки для збору виробничих забруднень. Коли мішок повністю наповнюється, його знімають і всі відходи висипають в накопичувальні бункери. Для зручності проведення цього процесу, збірники оснащуються спеціальними ручками. Такі мішки мають великий термін служби, оскільки виготовляються з міцної тканини.

Виділяють такі типи стружкопилесосів:

  1. Переносні. Такі агрегати мають невеликі габаритні розміри і дуже швидко встановлюються. Це відмінний варіант для виробництв з обмеженим робочим простором, де немає можливості змонтувати стаціонарні пристрої.
  2. Стаціонарні. Дані прилади фіксуються на конкретному робочому місці. Часто їх використовують для обслуговування декількох верстатів, які знаходяться на невеликій відстані.
  3. Мобільні. Дуже добре підходять для невеликих підприємств. Але якщо говорити про фабрики великих масштабів, то даний механізм не підійде через свою невисоку потужності.

Придбати професійний стружкопилесос можна в нашій проектно-монтажній компанії, де пропонується високоякісне обладнання для різних виробництв. На сайті ви знайдете всю інформацію про модельний ряд, технічні характеристики різних агрегатів і їх переваги. Додаткову інформацію можна дізнатися у фахівців за вказаними номерами телефонів.

Компанія «Вент-заводи», — https://7-vz.com/ua/ вентиляція, проектування, монтаж. Телефонуйте: +38(044) 221-25-52