Як схуднути за допомогою житнього хліба?

Хліб, виготовлений з жита, має темний колір та характерний аромат. Він надзвичайно корисний, а надто коли ваша мета – втрата ваги, та ви не уявляєте свого раціону без хліба. 

Житній хліб насичує організм, пригнічуючи почуття голоду, що часто не дає спокою тим, хто дотримується дієт.

Жито не підвищує рівень цукру в крові, що може спричинити неконтрольований голод та зайві витрати енергії. Тому не варто їсти його забагато та підривати свій план дієти. Але якщо він входить до складу розумного низькокалорійного раціону харчування, то може допомогти вам досягти мети.

Втрата ваги вимагає спалювати більше калорій, ніж ви споживаєте. Такий дефіцит створює збільшення фізичної активності та вживання меншої кількості їжі. Коли ви намагаєтеся їсти менше, якийсь часвас може переслідувати постійне почуття голоду. Хліб житній допоможе швидше досягти відчуття ситості. Замініть ним типовий пшеничний тост − і ви отримаєте поживний і смачний низькокалорійний сніданок.

Журнал Nutrition Journal опублікував невелике дослідження у 2009 році, яке показало, що сніданок, який містив житній хліб, у порівнянні з пшеничним, відтермінував голод учасників на вісім годин. У ході іншого дослідження, результати якого опубліковані в PloS One у 2015 році, було виявлено, що цільний зерновий хліб, уживаний на сніданок, надав учасникам відчуття ситості та зниження рівня цукру в крові у порівнянні зі звичайним варіантом. У 2012 році вчені опублікували дослідження, де показали, що приглушення голоду сніданком з житнім хлібом працює щодня протягом принаймні трьох тижнів. 

Житній хліб також допомагає зберегти вагу в нормі та перешкоджає появі зайвих кіло на стегнах. У дослідженні, опублікованому у 2010 році в американському журналі Clinical Nutrition, учені визначили, що споживання цілих зерен, що включають жито, корелює з низькими рівнями вісцерального жиру. Споживання рафінованих зерен, таких як білий хліб та піца, корелює з вищими рівнями цього жиру, що підвищує ризик розвитку хронічних захворювань (ожиріння, діабет).

Також експерименти 2010 року, проведені на мишах, визначили, що жито, на відміну від пшениці, покращує чутливість організму до інсуліну. Крім того, було підтверджено, що хліб з цільного зерна має позитивний вплив на рівень цукру та інсуліну в крові. Навіть білий хліб, збагачений житньою мукою, мав кращі ефекти, ніж тільки білий хліб.

Тонкий шматочок житнього хліба розміром близько 5 на 3 дюйми, містить всього 22 калорії. Додайте його до яєць на сніданок або до запеченої індички на вечерю. Це достатньою мірою наситить вас, та водночас буде перешкоджати появі зайвої ваги.

Жито має більш гострий смак, ніж пшениця, тому комусь може стати не до вподоби. Майже всі житні хлібобулочні вироби, незалежно від кольору, містять невелику кількість пшеничного борошна, щоб забезпечити достатню кількість клейковини. Темніші хліби традиційно отримали свій глибокий колір завдяки використанню цільного меленого жита.

Насолодитись неперевершеним смаком та отримати всю користь від уживання житнього хліба ви можете, придбавши продукцію ПАТ Теремно Хліб у Луцьку. В асортименті якого представлено багато варіантів цих хлібобулочних виробів.

«Джерело: hlibinvest.com.ua»